ZATRAĆ SIĘ WE FRANCUSKIEJ KUCHNI!
Z KODEM FRANCJA35 RABAT 35% NA OBIE KSIĄŻKI
Autor bestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką!
Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!
Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu?
W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej?
Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?
• 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię
• 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki
• 2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje
• mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek
Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku
VADEMECUM kuchni francuskiej.
Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.
350 zagadnień do rozgryzienia,
1250 specjałów do spróbowania,
375 przepisów do przetestowania,
260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…
Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…
Bon appétit!